Mujo Muković učestvovao u skupštinskoj raspravi o setu zakona o preuzimanju neizmirenih obaveza javnih preduzeća (VIDEO)

BEOGRAD, 5. jul 2013. - Narodni poslanik i predsjednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković učestvovao je u skupštinskoj raspravi o setu zakona o preuzimanju neizmirenih obaveza javnih preduzeća prema privrednim društvima od strane Republike Srbije i njihovo pretvaranje u javni dug. On je ocijenio da jedan od tih akata, Prijedlog zakona o preuzimanju obaveza JP „Putevi Srbije“ pokazuje koliko je loše stanje u ovoj oblasti i da se hitno moraju preduzeti koraci u sistemskom rješavanju tih problema.

Naglasio je da su putarske firme u prošloj predizbornoj kampanji bile pod pritiskom da rade „na veresiju“ kako bi neke političke opcije dobile više glasova na izborima. 

„Mi, kao građani, zapravo sada plaćamo te dugove putarskim firmama jer su one obezbeđivale glasove određenim političkim partijama koje su tada bile na vlasti. Na sreću, to ipak nije uticalo na izborne rezultate i Tomislav Nikolić je pobijedio na predsjedničkim izborima, što je rezultiralo fomiranjem ovakve Vlade“, rekao je Muković dodajući da ima povjerenje u većinu ministara u ovoj vladi, a posebno u Aleksandra Vučića i u njegovo angažovanje u borbi protiv korupcije i kriminala.

On je kazao da će podržati prijedloge ovih zakona ali i naglasio da je Vlada Srbije dovedena pred svršen čin da mora preuzeti obaveze JP „Putevi Srbije“ i drugih javnih preduzeća, kako bi se osigurala bezbijednost na putevima, nesmetano liječenje kao i druga važna pitanja za građane. 

„Prethodne Vlade imale su katastrofalne rezultate u ovoj oblasti, a verujem da će se u predstojećoj rekonstrukciji voditi računa o tome, kako ne bismo bili primorani da narednih godina u nedogled donosimo slične zakone i preuzimamo obaveze neorganizovanih javnih preduzeća i pretvaramo ih u javni dug“, rekao je Muković

© BNS | Bošnjačka narodna stranka