Predsjednik BNS se zahvalio biračima na podršci i analizirao rezultate izbora u sandžačkim opštinama (VIDEO)

NOVI PAZAR, 19. mart 2014. - Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković rekao je danas u Novom Pazaru da je zadovoljan rezultatom koji je ostvarila lista “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo” na republičkom nivou, ali ne i brojem glasova koje je dobila u Sandžaku. On je na konferenciji za novinare za neuspjeh koalicije okupljene oko naprednjaka u bošnjačkom biračkom tijelu optužio predsjednika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića. “Ljajić je vodio destruktivnu kampanju zbog koje je Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka dobila tako veliku podršku Bošnjaka i njegove izjave i ponašanje su direktno uticale na ljude da svoj glas daju Sulejmanu Ugljaninu”, izjavio je Muković. Lider BNS optužio je Ljajića da je vodio prljavu kampanju i protiv njih, iako su bili dio iste izborne liste. “Tokom kampanje bili smo u medijskoj blokadi, Ljajić je sa funkcija u državnim ustanovama smenjivao naše članove i simpatizere. Veliki broj ljudi nam se obraćao i govorio da bi podržali Vučića, ali da to neće učiniti upravo zbog njega (Ljajića)”, rekao je Muković.

On se javno zapitao i da li će Ljajić ispuniti obećanje dato u predizbornoj kampanji da sa Ugljaninom sigurno neće biti zajedno u vladi, ako je sad već izvjesno da će lider SDA Sandžaka biti dio buduće vlade.

Muković je istakao i da će prioritet BNS u narednom periodu biti rad u republičkom parlamentu i pripreme za lokalne izbore u sandžačkim opštinama.

“Lokalni izbori mogu biti znatno ranije nego što je planirano, jer su se desili tektonski poremećaji na političkoj sceni. Iako Sandžačka demokratska partija (SDP), jedna od dvije na čijem je čelu Rasim Ljajić, izborne rezultate predstavlja kao svoju pobjedu, oni su veliki gubitnici”, izjavio je Muković.

Lista “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo” najviše glasova dobila je u Novom Pazaru, Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši, dok je u Sjenici i Tutinu pobedila SDA Sandžaka.

Muković se na današnjoj konferenciji za novinare zahvalio svima koji su glasali za tu listu, a čestitao je na odličnom rezultatu i pobjedi u bošnjačkom biračkom tijelu Stranci demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.

Regionalna televizija iz Novog Pazara nije emitovala izvještaj, iako je njena ekipe prisustvovala ovoj konferenciji za novinare.

 

Radio Sto plus / Informativna služba BNS

 

 

20140319_120948.jpgMujoMukovicPress.JPG20140319_121054.jpg

© BNS | Bošnjačka narodna stranka