Bošnjačka narodna stranka neće direktno učestvovati na izborima za BNV

NOVI PAZAR, 6. oktobar 2014. - Uvažavajući sve aktere na sandžačkoj političkoj i društvenoj sceni, koji su uložili ogroman trud u cilju uspostavljanja nacionalnog jedinstva za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, naglašavamo važnost ovih izbora za ostvarivanje prava i unapređenje statusa bošnjačkog naroda u Republici Srbiji. S obzirom da će se u ovom izbornom procesu pojaviti najmanje dvije izborne liste, te da nažalost nije postignut odgovarajući nivo bošnjačkog jedinstva, Bošnjačka narodna stranka neće direktno učestvovati na predstojećim izborima. I pored toga, pozvaćemo sve članove i simpatizere da se u što većem broju upišu u poseban birački spisak i izađu na glasanje.

Izražavamo nadu da će se rad na postizanju unutarbošnjačkog pomirenja nastaviti i poslije ovih izbora i spremni smo, u svakoj prilici, dati svoj doprinos u tom procesu.

Takođe, imamo razumijevanje za sve poteškoće koje postoje kod mnogih političkih i društvenih subjekata prilikom unutarbošnjačkog dijaloga ali nikako ne možemo podržati stavove koji vode bojkotu ili opstrukciji predstojećih izbora u okviru svoje nacionalne zajednice, a koji su ponajviše motivisani strahom od izbornog poraza.

Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik
Mujo Muković

© BNS | Bošnjačka narodna stranka