Bošnjačka narodna stranka na parlamentarnim izborima ponovo sa SNS (VIDEO)

NOVI PAZAR, 5. februar 2014. - Bošnjačka narodna stranka (BNS) je sjednicom Predsjedništva započela predizbornu kampanju, rekao je lider te stranke Mujo Muković i izrazio zadovoljstvo što je postignut dogovor o nastavku saradnje sa Srpskom naprednom strankom. „Kao što znate mi smo i na prošlim izborima bili partner SNS i imamo sporazum o strateškoj saradnji“, rekao je Muković. On je objasnio da BNS ima jedno sigurno mjesto u parlamentu, a to je mjesto pod rednim brojem 47 na listi i dodao da je to veliko priznanje za BNS, najavljujući da će voditi pozitivnu kampanju. „Želimo da se posvetimo sebi i bošnjačkom narodu i svim građanima ove regije i oni treba da u što većem broju podrže listu ’Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo’“, rekao je Muković. „Bolje je dati glasove onome ko je već pobijedio da bismo sutra od te liste mogli da tražimo nova radna mjesta za našu omladinu, ubrzanje reformi i evropske integracije, kao i nastavak borbe protiv korupcije i kriminala u našim opštinama jer ta borba ovde nije ni započeta", ocijenio je Muković.

On je kazao da je već prvog dana kampanje, BNS dobila podršku od Grupe građana „Samostalna SDA za Sjenicu“, koju predvodi Nusret Nuhović i koja ima tri odbornika u lokalnom parlamentu Sjenice.

Muković je dodao je da je zadovoljan jednim poslaničkim mandatom, napominjujući da „mnogi koji su bili na izborima 2012. godine sa SNS nisu pozvani sada u koaliciju sa naprednjacima“

“Iako iz ove perspektive ne deluje tako, zadovoljni smo, jer smo mi jedina manjinska stranka na listi naprednjaka. Od Vučića nismo ni tražili više, jedino je bilo razgovora oko učešća u izvršnoj vlasti u sandžačkim opštinama”, rekao je Muković i dodao da mu ne smeta što je SNS za koalicione partnere izabrala i stranke koje na prethodnim izborima nisu bile na njihovoj listi i da nema nikakve zamerke na Vučićev izbor.

 

Prilog RTV Novi Pazar

Prilog TV Tutin

BNS_parlamentarni izbori2.jpgBNS_parlamentarni izbori6.jpgBNS_parlamentarni izbori9.jpgBNS_parlamentarni izbori1.jpgBNS_parlamentarni izbori7.jpgBNS_parlamentarni izbori8.jpgBNS_parlamentarni izbori5.jpgBNS_parlamentarni izbori3.jpgBNS_parlamentarni izbori4.jpg

© BNS | Bošnjačka narodna stranka