BEOGRAD, 20. oktobar 2015. – Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković rekao je da je godinama unazad bilo nedovoljno ulagano u Sandžak i da ni za vrijeme ove vlasti po tom pitanju nije učinjeno mnogo. Učestvujući u skupštinskoj raspravi o Zakonu o ulaganjima Muković je kazao da očekuje od ove Vlade da stvori povoljan ambijent za investicije u ove opštine, kako bi se zaustavio masovan odlazak sandžačke omladine u zapadnoevropske gradove. “Ovaj problem ne postoji od juče, već je to praksa dugi niz godina i skoro svih dosadašnjih vlada. Smatram da je vlast dužna da svim gradovima i opštinama obezbijedi približno jednake šanse i to je uloga države. Sigurno da neka opština pored koje prolazi auto put i na primer Tutin, koji nema ni normalan regionalni put, nemaju jednake šanse za razvoj’’, rekao je Muković.

TUTIN, 10. oktobar 2015. - Opštinski odbor Bošnjačke narodne stranke za Tutin pozvao je danas na udruživanje opozicije protiv dvadesetogodišnje vlasti Ugljaninove SDA u ovom gradu. Uz prisustvo velikog broja članova, na proširenoj sjednici ovog odbora, razmatrana je aktuelna politička situacija u tutinskoj opštini uoči najavljenih lokalnih izbora. Predsjednik opštinskog odbora Bošnjačke narodne stranke za Tutin Besim Hamzagić rekao je da je dugogodišnja vladavina jedne stranke dovela ovu opštinu na ivicu propasti. “Dvadeset godina slušamo nekakva velika obećanja od ove lokalne vlasti, a stanje u Tutinu je katastrofalno. Nemamo ispravnu vodu za piće, gušiili smo se u smeću više od pola godine, a o obezbeđivanju nekih investicija i da ne govorim jer toga za dvije decenije njihove vlasti, nije bilo ni na vidiku. Mi smo danas odlučili da pokrenemo razgovore i pozovemo sve opozicione stranke u Tutinu na zajedničko djelovanje, kako bi se konačno našim sugrađanima obezbijedili normalni uslovi za život, kakvi postoje u susjednim gradovima”, rekao je Hamzagić i istakao da "pružanjem ruke cijeloj opoziciji" ova stranka započinje kampanju za lokalne izbore, kad god da oni budu održani.

TUTIN, 26. septembar 2015. - Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković, učestvovao je u podjeli kurbanskog mesa, zajedno sa volonterima humanitarne organizacije „Hasene“ i Centra za ravnopravnost. Povodom našeg najvećeg blagdana Kurban Bajrama, građanima tutinske opštine podijeljeno je oko četiristo kesa kurbanskog goveđeg mesa koje je donacija humanitarne organizacije „Hasene“. Donacijom oko 2,5 tone kurbanskog mesa nastavljena je odlična saradnja organizacije „Hasene“ i Centra za ravnopravnost iz Tutina, a koja je uspostavljena na inicijativu našeg predsjednika i narodnog poslanika Muja Mukovića.

TUTIN, 5. avgust 2015. - Predsjednik ogranka Bošnjačke narodne stranke za Tutin Besim Hamzagić pozvao je danas građane ove opštine na građansku neposlušnost, u vidu neplaćanja računa za komunalne usluge koji im se isporučuju. On je, na današnjoj konferenciji za medije, higijenu i stanje komunalne infrastrukture u ovom gradu ocijenio kao alarmatne. „Već pola godine Tutin liči na jednu veliku deponiju. Na svakom ćošku su ogromne količine smeća, oseća se nesnosan smrad, a na ovim velikim vrućinama epidemije i zaraze su neminovne. Umjesto da se ova granitura ljudi, posle dvadeset godina na vlasti, bavi investicijama i otvaranjem novih radnih mjesta, oni su nas doveli u situaciju koja nije uopšte dostojna ljudima“, rekao je Hamzagić. Optužujući lokalnu vlast u ovom gradu da je dovela do ovakve situacije Hamzagić je ocijenio da, pored toga što su nesposobni oni su, za svojih dvadeset godina vladavine, svojom neodgovornošću sami doveli grad u ovakvo stanje.

NOVI PAZAR, 17. jun 2015. - Pred nama je mjesec čiji su dani ispunjeni postom, dovom, dobrim djelima, tolerancijom te ukupnom duhovnom obnovom i preporodom. Ramazan nas uči poštovanju prema čovjeku u njegovoj želji da živi u ljubavi, miru i sreći. Neka predstojeći mjesec Ramazan bude mjesec našeg jedinstva, mira i povjerenja među ljudima, svih vjera i nacija i da od svakog vjernika učini boljeg čovjeka na dobrobit naše zajednice. U ime Bošnjačke narodne stranke i u svoje lično ime svim Bošnjacima i pripadnicima Islamske vjeroispovesti čestitam nastupajući mubarek mjesec Ramazan.

NOVI PAZAR, 13. jun 2015. - Povodom neodgovorne, pravno neutemeljene i političke odluke o uvođenju vanredne situacije u opštini Tutin, smatram da lokalna vlast na čelu sa Šemsudinom Kučevićem nastavlja da srlja iz problema u problem i da donošenjem ovakve odluke dokazuje da je potpuno izgubila kompas, poigravajući se tako sa zdravljem i životima nedužnih građana tutinske opštine. Na ovaj, do sada nezabeležen, način pokušavaju da prikriju svoju nesposobnost za rješavanje stanja u svom javnom komunalnom preduzeću, a ova odluka je zapravo samo uvod u njegovu nezakonitu privatizaciju. Vanredna situacija u opštini Tutin, nije samo poslednjih par mjeseci otkako opštinska vlast organizuje neodnošenje smeća, već je uvedena prije dvadeset godina od kada je vodi ova garnitura ljudi u različitim kombinacijama, i još uvijek traje.

TUTIN, 12. jun 2015. – Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković zahvalio se humanitarnoj organizaciji „Hasene“ na vrijednoj donaciji humanitarne pomoći građanima Tutina. On je, učestvujući u podjeli paketa najugroženijim građanima ove opštine, rekao je da je zadovoljan kako teče podjela. „Cilj je da ovi paketi dođu u prave ruke i sigurno će tako biti jer to dugujemo i donatoru i našim građanima. Standard nam je na zaista niskom nivou i ovo je, uoči mjeseca Ramazana, naš doprinos i mala pomoć svima onima kojima je ta pomoć najpotrebnija“, rekao je Muković. Humanitarna organizacija „Hasene“ je na inicijativu narodnog poslanika i predsjednika Bošnjačke narodne stranke Muja Mukovića, uspostavila saradnju sa tutinskim Centrom za ravnopravnost i donirala oko 1300 paketa humanitarne pomoći životnih namirnica i oni će podijeliti pakete najugroženijim građanima ove opštine.

Strana 1 od 9
FreshJoomlaTemplates.com
© BNS | Bošnjačka narodna stranka