BEOGRAD, 27. januar 2021. - Predsjednik Bošnjačke narodne stranke (BNS) Mujo Muković postavljen je za savjetnika vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije Aleksandra Antića.

 Muković, koji je donedavno bio državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, potvrdio je da  je stupio na novu dužnost.

 “U Koridorima ću se baviti svojom strukom i biću, između ostalog, zadužen i za praćenje projektovanja i izgradnje Koridora 11, odnosno, za deonicu Požega – Duga Poljana – Boljare, koja se spaja sa dijelom kroz Crnu Goru, do Bara. Vođenje partije prepustiću mlađoj ekipi”, rekao je Muković.

PROLOM BANJA, 26. septembar 2017 - Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Mujo Muković otvorio je 14. Savetovanje lekara veštaka Fonda PIO u Prolom banji, u ime ministarstva i kao izaslanik ministra Zorana Đorđevića. Muković je tom prilikom pohvalio posebno Sektor za medicinsko veštačenje fonda PIO i ulaganje u znanje lekara veštaka, što direktno utiče na kvalitet pregleda - a time i na položaj ranjivih grupa, posebno osoba sa invaliditetom.

BEOGRAD, 4. avgust 2017. - Na današnjoj sjednici Vlada Republike Srbije donijela je rješenje o postavljenju Muja Mukovića za državnog sekretara. Predsjednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković ovu dužnost obavljaće u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ovo je realizacija predizbornih dogovora Bošnjačke narodne stranke i SNS-a koji su dugogodišnji politički partneri.

BEOGRAD, 20. oktobar 2015. – Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković rekao je da je godinama unazad bilo nedovoljno ulagano u Sandžak i da ni za vrijeme ove vlasti po tom pitanju nije učinjeno mnogo. Učestvujući u skupštinskoj raspravi o Zakonu o ulaganjima Muković je kazao da očekuje od ove Vlade da stvori povoljan ambijent za investicije u ove opštine, kako bi se zaustavio masovan odlazak sandžačke omladine u zapadnoevropske gradove. “Ovaj problem ne postoji od juče, već je to praksa dugi niz godina i skoro svih dosadašnjih vlada. Smatram da je vlast dužna da svim gradovima i opštinama obezbijedi približno jednake šanse i to je uloga države. Sigurno da neka opština pored koje prolazi auto put i na primer Tutin, koji nema ni normalan regionalni put, nemaju jednake šanse za razvoj’’, rekao je Muković.

TUTIN, 10. oktobar 2015. - Opštinski odbor Bošnjačke narodne stranke za Tutin pozvao je danas na udruživanje opozicije protiv dvadesetogodišnje vlasti Ugljaninove SDA u ovom gradu. Uz prisustvo velikog broja članova, na proširenoj sjednici ovog odbora, razmatrana je aktuelna politička situacija u tutinskoj opštini uoči najavljenih lokalnih izbora. Predsjednik opštinskog odbora Bošnjačke narodne stranke za Tutin Besim Hamzagić rekao je da je dugogodišnja vladavina jedne stranke dovela ovu opštinu na ivicu propasti. “Dvadeset godina slušamo nekakva velika obećanja od ove lokalne vlasti, a stanje u Tutinu je katastrofalno. Nemamo ispravnu vodu za piće, gušiili smo se u smeću više od pola godine, a o obezbeđivanju nekih investicija i da ne govorim jer toga za dvije decenije njihove vlasti, nije bilo ni na vidiku. Mi smo danas odlučili da pokrenemo razgovore i pozovemo sve opozicione stranke u Tutinu na zajedničko djelovanje, kako bi se konačno našim sugrađanima obezbijedili normalni uslovi za život, kakvi postoje u susjednim gradovima”, rekao je Hamzagić i istakao da "pružanjem ruke cijeloj opoziciji" ova stranka započinje kampanju za lokalne izbore, kad god da oni budu održani.

TUTIN, 26. septembar 2015. - Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković, učestvovao je u podjeli kurbanskog mesa, zajedno sa volonterima humanitarne organizacije „Hasene“ i Centra za ravnopravnost. Povodom našeg najvećeg blagdana Kurban Bajrama, građanima tutinske opštine podijeljeno je oko četiristo kesa kurbanskog goveđeg mesa koje je donacija humanitarne organizacije „Hasene“. Donacijom oko 2,5 tone kurbanskog mesa nastavljena je odlična saradnja organizacije „Hasene“ i Centra za ravnopravnost iz Tutina, a koja je uspostavljena na inicijativu našeg predsjednika i narodnog poslanika Muja Mukovića.

TUTIN, 5. avgust 2015. - Predsjednik ogranka Bošnjačke narodne stranke za Tutin Besim Hamzagić pozvao je danas građane ove opštine na građansku neposlušnost, u vidu neplaćanja računa za komunalne usluge koji im se isporučuju. On je, na današnjoj konferenciji za medije, higijenu i stanje komunalne infrastrukture u ovom gradu ocijenio kao alarmatne. „Već pola godine Tutin liči na jednu veliku deponiju. Na svakom ćošku su ogromne količine smeća, oseća se nesnosan smrad, a na ovim velikim vrućinama epidemije i zaraze su neminovne. Umjesto da se ova granitura ljudi, posle dvadeset godina na vlasti, bavi investicijama i otvaranjem novih radnih mjesta, oni su nas doveli u situaciju koja nije uopšte dostojna ljudima“, rekao je Hamzagić. Optužujući lokalnu vlast u ovom gradu da je dovela do ovakve situacije Hamzagić je ocijenio da, pored toga što su nesposobni oni su, za svojih dvadeset godina vladavine, svojom neodgovornošću sami doveli grad u ovakvo stanje.

Strana 1 od 10
FreshJoomlaTemplates.com
© BNS | Bošnjačka narodna stranka