Zahvalnost organizaciji „Hasene“ na doniranih 1300 paketa humanitarne pomoći (VIDEO + FOTO)

TUTIN, 12. jun 2015. – Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković zahvalio se humanitarnoj organizaciji „Hasene“ na vrijednoj donaciji humanitarne pomoći građanima Tutina. On je, učestvujući u podjeli paketa najugroženijim građanima ove opštine, rekao je da je zadovoljan kako teče podjela. „Cilj je da ovi paketi dođu u prave ruke i sigurno će tako biti jer to dugujemo i donatoru i našim građanima. Standard nam je na zaista niskom nivou i ovo je, uoči mjeseca Ramazana, naš doprinos i mala pomoć svima onima kojima je ta pomoć najpotrebnija“, rekao je Muković. Humanitarna organizacija „Hasene“ je na inicijativu narodnog poslanika i predsjednika Bošnjačke narodne stranke Muja Mukovića, uspostavila saradnju sa tutinskim Centrom za ravnopravnost i donirala oko 1300 paketa humanitarne pomoći životnih namirnica i oni će podijeliti pakete najugroženijim građanima ove opštine.

Predsjednik tutinskog ogranka Bošnjačke narodne stranke Besim Hamzagić rekao je da je ovo značajna donacija za građane opštine Tutin.

"Mi smo ovim organizacijama ustupili prostor, sve svoje kapacitete i resurse kako bi ova pomoć završila u prave ruke", rekao je Hamzagić.

Član organizacije Centar za ravnopravnost iz Tutina Nedžad Hajrović rekao je da je ovo samo početak dobre saradnje između ove dvije humanitarne organizacije.

"Mi smo uspostavili saradnju koja će nadam se biti uspješna i na dobrobit svih građana naše, a i okolnih opština. Imaćemo još ovakvih akcija u bliskoj budućnosti", rekao je Hajrović.

Organizacija „Hasene“ deo je humanitarne organizacije Milli Görüş, iz Kelna (IGMG - Islamische Gemeinschaft Milli Görüş), a u našoj i zemljama regiona rade na podjeli socijalne pomoći, edukaciji i stipendiranju studenata.

Prilozi Televizije Tutin:

 

 

 

 

 

© BNS | Bošnjačka narodna stranka