Poziv građanima Tutina da ne plaćaju komunalne usluge (VIDEO + FOTO)

TUTIN, 5. avgust 2015. - Predsjednik ogranka Bošnjačke narodne stranke za Tutin Besim Hamzagić pozvao je danas građane ove opštine na građansku neposlušnost, u vidu neplaćanja računa za komunalne usluge koji im se isporučuju. On je, na današnjoj konferenciji za medije, higijenu i stanje komunalne infrastrukture u ovom gradu ocijenio kao alarmatne. „Već pola godine Tutin liči na jednu veliku deponiju. Na svakom ćošku su ogromne količine smeća, oseća se nesnosan smrad, a na ovim velikim vrućinama epidemije i zaraze su neminovne. Umjesto da se ova granitura ljudi, posle dvadeset godina na vlasti, bavi investicijama i otvaranjem novih radnih mjesta, oni su nas doveli u situaciju koja nije uopšte dostojna ljudima“, rekao je Hamzagić. Optužujući lokalnu vlast u ovom gradu da je dovela do ovakve situacije Hamzagić je ocijenio da, pored toga što su nesposobni oni su, za svojih dvadeset godina vladavine, svojom neodgovornošću sami doveli grad u ovakvo stanje.

„Kada mi preuzmemo ogovornost za vođenje ove opštine otpisaćemo dosadašnje dugove i uspostaviti dostojan život za sve građane Tutina, jer oni to zaslužuju. Sada smo dovedeni u situaciju da građanima stižu računi za usluge koje im se uopšte ne pružaju što je apsolutno nedopustivo. Dosadašnje ophođenje prema nama, od strane ove lokalme vlasti je prevršilo svaku mjeru jer je grad u katastrofalnom stanju“, ocijenio je Hamzagić i zatražio izvinjenje građanima od strane čelnika ove opštine.

Na pitanje novinara koga smatra najodgovornijim za ovakvo stanje u gradu Hamzagić je kazao da je to svakako predsjednik opštine Šemsudin Kučević i dodao da je on očigledno izdao povjerenje Tutinaca koje mu je pružano na svim proteklim izborima.

Radnici komunalnog preduzeća u Tutinu obustavili su prije nekoliko mjeseci svoj rad, nezadovoljni namjerom lokalne samouprave da ih privatizuje. Od tada komunalne usluge građanima ove opštine uopšte se ne pružaju, a u Tutinu je zbog toga uvedena vanredna situacija koja je i dalje na snazi.

 

VIDEO PRILOG TELEVIZIJE B92:

http://www.b92.net/video/vesti.php?yyyy=2015&mm=08&dd=10&nav_id=1025377

 

VIDEO:

 

FOTO GALERIJA:

5.jpg3.jpg4.jpg1.jpg2.jpg6.jpg

 

© BNS | Bošnjačka narodna stranka