Mujo Muković razgovarao sa ambasadorom BiH u Srbiji

BEOGRAD, 12. februar 2013. - Predsjednik i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Bosnom i Hercegovinom razgovarali sa danas u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Srbiji Borišom Arnautom. Predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva Mujo Muković naglasio je će članovi ove višenacionalne Grupe, koja broji 22 člana, nastojati da zajedničkim angažovanjem doprinesu unapređenju parlamentarne saradnje dvije države.
- Parlamentarna inicijativa daće podsticaj i daljem razvoju sveukupnih odnosa dvije države, ali i omogućiti da se saradnja u regionu podigne na viši nivo, ocijenio je Muković.

 

Ambasador Arnaut konstatovao je da postoje svi neophodni elementi za dalje unapređenje odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine, s obzirom na jake spone koje postoje između naroda dvije države.

U razgovoru u kome je učestvovala većina članova Poslaničke grupe prijateljstva ocijenjeno je da prioritetne oblasti saradnje dva parlamenta treba da budu negovanje dobrosusedskih odnosa naroda Srbije i Bosne i Hercegovine, jačanje ekonomske saradnje i rešavanje egzistencijalnih pitanja naroda dijve države, u okvirima Dejtonskog sporazuma.

Upućen je poziv Poslaničkoj grupi prijateljstva sa Srbijom u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine da u bliskoj budućnosti poseti Narodnu skupštinu Republike Srbije.

© BNS | Bošnjačka narodna stranka