Predsjednik BNS prisustvovao sastanku Predsjednika Nikolića sa članovima Predsjedništva BiH

BEOGRAD, 23. april 2013. - Predsjednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković prisustvovao je sastanku Predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem.
Na sastanku je zaključeno da dvije države u budućnosti treba da budu još čvršće povezane i da događaji iz 20. vijeka ne smiju više nikada da se ponove. Nikolić je rekao da je osnova ovih razgovora bila dalja saradnja dvije zemlje, da Srbija želi samo da pomogne, a nikako da odmogne Bosni i Hercegovini i dodao da očekuje da će dvije zemlje u budućnosti biti još čvršće vezane nego što su bile do sada.

 - Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma želi Bosni i Hercegovini najbolji mogući ekonomski, privredni i svaki drugi razvoj, stabilnost i sigurnost. Srbija želi da joj pomogne na tom putu. Srbija je tu uvijek kada zatreba i ako postoji potreba pružiće pomoć. Ali mi bismo želeli da dva entiteta sami rešavaju svoje probleme i da sarađuju, rekao je Nikolić, nakon razgovora sa Radmanovićem i Izetbegovićem.
Izetbegović je, istakavši da u Beograd dolazi posle 25 godina, rekao da Srbija i BiH imaju sve razloge i interese da rade na poboljšanju odnosa. On je rekao i da je potrebno sagledati prošlost i ono što se dogodilo u Srebrenici i Sarajevu da bi se moglo ići u budućnost.
- Ne tražimo osudu, već da se istina sagleda i da se pazi na reči, zaključio je Izetbegović.

Sastanak sa lanovima Predsjednitva BiH Beograd 23. april 2013. - 2.jpgSRB i BiH.jpgSRB-BiH.jpg

© BNS | Bošnjačka narodna stranka