Mujo Muković predložio formiranje radne grupe za rješavanje problema u Sandžaku (VIDEO)

BEOGRAD, 2. septembar 2013. - Narodni poslanik i predsjednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković predložio je da se, uz podršku Vlade Srbije, formira radna grupa koja će se baviti rješavanjem nagomilanih problema u Sandžaku. On je, u skupštinskoj raspravi o rekonstrukciji Vlade, rekao da se premijer Dačić, a posebno prvi potpredsjednik Aleksandar Vučić moraju još više uključiti u stabilizaciju političkih i ekonomskih prilika u sandžačkoj regiji koji su, kako je ocijenio Muković, kulminirali u vrijeme prethodne vlade.

„Bez obzira da li neko pripada poziciji ili opoziciji treba pošteno reći da nije istina da se nije ništa promijenilo na bolje. Ova vlada je napravila očigledan napredak, ali to nije dovoljno“, rekao je Muković navodeći kao primjer loše stanje u putnoj infrastrukturi, kao i vrlo slabu privrednu aktvinost u sandžačkoj regiji.

On je ocijenio da je potrebno, sa vrhom vlasti, hitno otpočeti ozbiljno i sistematsko rješavanje postojećih problema, bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost.

„U tom regionu ima preko šezdeset odsto nezaposlenih i ako ponovo budemo odlagali rješavanje problema onda ne treba da nas čudi da se ne zna ko se tamo bavi politikom, a ko vjerskim pitanjima. Krajnje je vrijeme da se počne sa njihovim rješavanjem, jer ćemo u suprotnom, dati prostora ekstremistima koji pokušavaju da iskoriste realne probleme i na svaki način destabiliziraju to područje“, rekao je Muković, naglašavajući da će Bošnjačka narodna stranka, u parlamentu, podržati rekonstrukciju Vlade Srbije uz očekivanje da će ona ispraviti greške svih prethodnih i posvetiti dužnu pažnju tom kraju.

© BNS | Bošnjačka narodna stranka