Mujo Muković obišao sjenički odbor BNS i razgovarao sa građanima Sjenice (VIDEO)

SJENICA, 7. septembar 2013. - Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković prisustvovao je formiranju opštinskog odbora ove stranke u Sjenici. On je, učestvujući u radu sjeničkog odbora, rekao da je zadovoljan brojem i kvalitetom ljudi koji će voditi ovaj odbor. „Iz dana u dan naša stranka postaje ozbiljan politički faktor u Sandžaku. Ova ideja je za samo godinu dana postala vrlo snažna, a to smo pokazali i danas ovdje u Sjenici. Svim političkim akterima u ovom gradu šaljem poruku da će u nama imati dobrog sagovornika i stranku koja je raspoložena za saradnju, ali ćemo i kritikovati sve ono što smatramo da je loše“, rekao je Muković i dodao da je u planu formiranje opštinskih odbora i izvan sandžačkih gradova, svuda gdje ima Bošnjaka.

Opštinski odbor Bošnjačke narodne stranke u Sjenici imaće trideset članova, a predsjednik je diplomirani inženjer mašinstva Tasim Bihorac. On kaže da će u narednom periodu Sjeničanima predstavljati rješenja za postojeće probleme, ali i da će podrźavati ideje koje budu u korist gradjana Sjenice, bez obzira od koje političke opcije budu dolazile.

„Ovdje u Sjenici je nedostajala ideja Bošnjačke narodne stranke, jer ima mnogo stvari koje nisu rješive za već postojeće političke stranke. Za sve one kojima je istina i pravda na prvom mjestu vrata će biti širom otvorena kod nas“, rekao je Bihorac.

Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković razgovarao je i sa građanima Sjenice, koji su kao najveće probleme isticali nezaposlenost mladih kao i veoma slabu privrednu aktivnost u ovoj opštini.

Proces formiranja stranačke infrastrukture u Bošnjačkoj narodnoj stranci je pri kraju, a uskoro će u Novom Pazaru biti održana proširena sjednica Glavnog odbora.

 

prilog RTV Novi Pazar | novinar: Edib Honić | snimatelj: Kemal Mašović

© BNS | Bošnjačka narodna stranka