Mujo Muković učestvovao u raspravi o Prijedlogu zakona o legalizaciji objekata (VIDEO)

BEOGRAD, 2. oktobar 2013. - Narodni poslanik i predsjednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković učestvovao je u skupštinskoj raspravi o Prijedlogu zakona o legalizaciji objekata. On je ocijenio da materija ovog zakona predstavlja veliki problem koji se gomilao zadnjih trideset godina, ali da je ova Vlada najmanje kriva za takvo stanje.

Govoreći o Prijedlogu zakona o legalizaciji objekata Muković je kazao da oni koji kritikuju njegovo donošenje nemaju dovoljno razumijevanja za lošu materijalnu situaciju većine naših građana.

 „Ovaj zakon nije idealan i ja razumijem  opozicione poslanike koji nalaze brojne primedbe. Međutim, da imamo ovdje bilo kakav prijedlog zakona bilo bi ovakvih diskusija i primedbi jer problematika je takva da je vrlo teško stati u kraj bespravnoj gradnji“, rekao je on.

Dodao je i da u sandžačkim opštinama takođe ima dosta bespravno podignutih objekata, koje su ljudi gradili teškom mukom, a pored toga i godinama izdvajali za stambeni samodoprinos.

„Važno je maksimalno pojednostaviti procedure za dobijanje građevinskih dozvola kako ne bismo dolazili u situaciju da imamo ovako mnogo bespravno izgrađenih objekata“, ocijenio je Muković

© BNS | Bošnjačka narodna stranka