Što se broj ministara iz Sandžaka povećavao, to je kod nas putna infrastruktura sve lošija (VIDEO)

BEOGRAD, 17. jun 2014. – Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković založio se danas u Skupštini Srbije za poboljšanje putne infrastrukture u Sandžaku. On je, u skupštinskoj raspravi o ratifikaciji kredita od evropskih finansijskih institucija za poboljšanje putne infrastrukture u Srbiji, ocijenio da je stanje puteva u sandžačkim opštinama daleko lošije od prosjeka u ostatku države. „U specifikaciji puteva koji su planirani za rekonstrukciju nisam uspeo da vidim putne pravce Novi Pazar - Sjenica, a pogotovo Novi Pazar - Tutin. Ovaj drugi je u katastrofalnom stanju i s obzirom na njegovo stanje, sasvim sigurno bi ga trebalo izbaciti iz upotrebe“, kazao je Muković. Dodao je da je za ova dva putna pravca, u nekom ranijem periodu prilikom posjete najviših turskih zvaničnika, bilo zainteresovanosti za sanaciju, ali da do sada nije učinjeno ništa.

„Pomenuta dva putna pravca su podignuta na najveći mogući međunarodni nivo pa su i tadašnji predsjednici Srbije i Turske Tadić i Gul, kao i ministri iz Sandžaka obećavali sve i svašta ali evo do dan danas je na tim putevim stanje sve gore“, ocijenio je Muković, dodajući da je primetno da „što se više broj ministara iz Sandžaka povećavao, stanje u putnoj privredi je sve gore“.

On je posebno istakao loše stanje putnog pravca Novi Pazar – Tutin i zatražio od potpredsjednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović da još jednom analizira specifikaciju puteva koji su predviđeni za rekonstrukciju sredstvima iz kredita, kako bi se i za ovaj putni pravac pronašla sredstva.

Odgovarajući na njegov apel Mihajlovićeva je kazala da je predviđeno da u ovom kraju bude rekonstruisano 199 kilometara puteva prvog reda, a da će kriterijumi za sanaciju i ovog putnog pravca još jedanput biti analizirani.

 

© BNS | Bošnjačka narodna stranka