Muković: Isti tretman za Aćifa i Dražu

NOVI PAZAR, 9. avgust 2012. - Vlada Srbije treba da utvrdi iste kriterijume u ocjenjivanju postupaka pojedinaca tokom Drugog svjetskog rata, rekao je narodni poslanik Mujo Muković. Poslanik i predsjednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković zatražio je od Vlade Srbije da na isti način tretira Dražu Mihajlovića i Aćifa Hadžiahmetovića, poznatijeg kao Aćif-efendiju, dok se ne okončaju sudski postupci rehabilitacije.
- Sve što važi za Aćif-efendiju moralo bi da važi i za Dražu Mihailovića, Vuka Kalaitovića i ostale koji su nesporno odgovorni za smrt velikog broja nedužnih ljudi, prie svega muslimanske veroispovesti, navodi se u Mukovićevom saopštenju za javnost.
Muković je povodom polemike oko postavljanja spomen ploče Aćifu Hadžiahmetovića u Novom Pazaru, „kao poslanik vladajuće većine“ naglasio podršku negovanju antifašističke tradicije i nužnost da Vlada ima isti aršin za sve, bez obzira kom narodu pripadaju.


On je ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina, koji je prisustvovao postavljanju spomen ploče Aćifu Hadžiahmetoviću, pozvao „da se odluči“ da li podržava zaključak Vlade ili saopštenje svoje stranke.

© BNS | Bošnjačka narodna stranka