Muković: Vratiti sudove sandžačkim opštinama (VIDEO)

NOVI PAZAR, 04. oktobar 2012. - Narodni poslanik i predsjednik Bošnjačke narodne stranke Mujo Muković zatražio je da se sandžačkim opštinama vrate sudovi koji su reformom ukinuti. Muković je, na konferenciji za novinare u Novom Pazaru, rekao da je o tome već razgovarao sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem.
 - Reforma pravosuđa koju je sprovela bivša vlast bila je katastrofalna i dobio sam uvjeravanja od ministra Selakovića da će ta nepravda novim zakonom biti ispravljena. Ima mnogo argumenata da se u Tutinu, koji je pogranična opština, ponovo uspostavi osnovni i prekršajni sud, kao i da se Sjenici vrati osnovni sud. Realizovanje ove inicijative je važno za građane sandžačkih opština i doprinijeće da se vrati povjerenje u pravosudne institucije nakon neuspjele reforme sudstva, rekao je Muković.

On je dodao da se inicijativa takođe odnosi i na opštine Priboj i Nova Varoš i da je za to dobio podršku narodnog poslanika SNS-a iz tog kraja Mića Rogovića.  Muković je najavio da će podržati pokrenute aktivnosti radnika preduzeća u sandžačkim opštinama, kako bi se preispitale sve sumnjive privatizacije.

Video: Radio Sto plus

© BNS | Bošnjačka narodna stranka