BNS pozvala na ujedinjenje opozicije protiv dvadesetogodišnje vlasti SDA u Tutinu (VIDEO + FOTO)

TUTIN, 10. oktobar 2015. - Opštinski odbor Bošnjačke narodne stranke za Tutin pozvao je danas na udruživanje opozicije protiv dvadesetogodišnje vlasti Ugljaninove SDA u ovom gradu. Uz prisustvo velikog broja članova, na proširenoj sjednici ovog odbora, razmatrana je aktuelna politička situacija u tutinskoj opštini uoči najavljenih lokalnih izbora. Predsjednik opštinskog odbora Bošnjačke narodne stranke za Tutin Besim Hamzagić rekao je da je dugogodišnja vladavina jedne stranke dovela ovu opštinu na ivicu propasti. “Dvadeset godina slušamo nekakva velika obećanja od ove lokalne vlasti, a stanje u Tutinu je katastrofalno. Nemamo ispravnu vodu za piće, gušiili smo se u smeću više od pola godine, a o obezbeđivanju nekih investicija i da ne govorim jer toga za dvije decenije njihove vlasti, nije bilo ni na vidiku. Mi smo danas odlučili da pokrenemo razgovore i pozovemo sve opozicione stranke u Tutinu na zajedničko djelovanje, kako bi se konačno našim sugrađanima obezbijedili normalni uslovi za život, kakvi postoje u susjednim gradovima”, rekao je Hamzagić i istakao da "pružanjem ruke cijeloj opoziciji" ova stranka započinje kampanju za lokalne izbore, kad god da oni budu održani.

Hamzagić je dodao da je Bošnjačka narodna stranka obavila neformalne razgovore sa nekoliko grupa građana i istaknutih pojedinaca u Tutinu, koji su izrazili spremnost da pristupe opozicionom bloku u ovom gradu.

Proširenoj sjednici Bošnjačke narodne stranke za Tutin prisustvovao je i njen predsjednik i narodni poslanik Mujo Muković, koji je dao punu podršku radu ovog opštinskog odbora i kazao da očekuje odličan rezultat na lokalnim izborima u Tutinu i okončanje vlasti Šemsudina Kučevića.

 

 

 

                                                             Prilog Regionalne televizije Novi Pazar:

 

© BNS | Bošnjačka narodna stranka