Muković nezadovoljan ulaganjem u Sandžak: Da nije zapada u Sandžaku bi zavladala glad (VIDEO)

BEOGRAD, 20. oktobar 2015. – Predsjednik Bošnjačke narodne stranke i narodni poslanik Mujo Muković rekao je da je godinama unazad bilo nedovoljno ulagano u Sandžak i da ni za vrijeme ove vlasti po tom pitanju nije učinjeno mnogo. Učestvujući u skupštinskoj raspravi o Zakonu o ulaganjima Muković je kazao da očekuje od ove Vlade da stvori povoljan ambijent za investicije u ove opštine, kako bi se zaustavio masovan odlazak sandžačke omladine u zapadnoevropske gradove. “Ovaj problem ne postoji od juče, već je to praksa dugi niz godina i skoro svih dosadašnjih vlada. Smatram da je vlast dužna da svim gradovima i opštinama obezbijedi približno jednake šanse i to je uloga države. Sigurno da neka opština pored koje prolazi auto put i na primer Tutin, koji nema ni normalan regionalni put, nemaju jednake šanse za razvoj’’, rekao je Muković.

On je kazao da je stopa nezaposlenosti u Tutinu i Sjenici gotovo dvostruko veća od prosjeka na nivou republike, a da se sandžačka omladina masovno iseljava na zapad u potrazi za poslom.

“Naša omladina danima po stanicama, parkovima i trgovima Nemačke čeka bilo kakav posao, jer u ovim opštinama nemaju nadu da će ga naći. Građani sandžačkih opština, bilo da su Srbi ili Bošnjaci, zajednički dijele ove probleme i s pravom očekuju jednake šanse za razvoj“, kazao je Muković i zatražio od Vlade Srbije da ubuduće povede više računa o obezbjeđivanja investicija u ovaj kraj, ocjenjujući da bi bilo gladi da nema posla za mlade na zapadu.

 

   
© BNS | Bošnjačka narodna stranka